Facebook en foto’s

Foto en FacebookBeeld wordt steeds belangrijker op het internet. De manieren om je foto’s te publiceren worden daarom ook steeds makkelijker en gevarieerder.

Een voorbeeld: Een vriend van me is overgestapt op Facebook voor het plaatsen van foto’s. Hij verzorgt rondvaarten op het Wad met supersnelle RIB’s. Als extra service voor zijn klanten worden de foto’s van deze sensationele belevenis online aangeboden zodat mensen deze ervaring gemakkelijk kunnen delen.

Dit deed hij altijd op zijn (Joomla) website, maar dit kost nog aardig wat tijd. Het was ook een proces dat hij niet zelf beheerste en daarom had hij dit uitbesteed aan mij. Op zich is Joomla redelijk gebruiksvriendelijk, maar toch… soms is het gewoon lastig als je iets even snel wilt doen: Er moet een nieuwe categorie aangemaakt in de fotomodule, foto’s moeten ge-upload met de speciale module voor meerdere foto’s (deze moet even laden…) en vervolgens in de juiste categorie geplaatst, bewaren en dan kijken op de website of het er goed uitziet.

Bij Facebook weten ze dat je het voor gebruikers zo makkelijk mogelijk moet maken: zo min mogelijk handelingen en niet steeds hoeven wisselen van scherm. Dit hebben ze voor het uploaden van foto’s geweldig gedaan. Daarnaast is de manier waarop je door je verzamelingen heen kan bladeren ook mooi en eenvoudig. En als klap op de vuurpijl wordt het meteen gedeeld met al je volgers en vrienden. Daar kan een module in Joomla niet tegen op.