30% van het internet draait op WordPress

Op dit moment is WordPress het meest gebruikte systeem om websites mee te maken. 30% van alle websites op het internet maken gebruik van het WordPress CMS (Content Management Systeem). Ooit begonnen als een systeem om blogs mee te maken is dit populaire CMS uitgegroeid tot een basis voor het maken van veelzijdige websites. Als je kijkt naar alleen CMS systemen dan neemt WordPress 60% voor haar rekening.

Dit was 3 jaar geleden nog zo’n 25% en het lijkt er op dat de groei in gebruik verder zal toenemen. Ongeveer 15% van de meest populaire websites draait op WordPress. Wie zei dat WordPress geen hoge bezoekersaantallen aankan?

Groot CMS, klein team

Op het kantoor van Automatic, het bedrijf achter WordPress werken zo’n 500 man. Vergeleken met andere software bedrijven is dit weinig. Amazon.com heeft ongeveer hetzelfde bezoekers aantal op haar website en heeft meer dan 300.000 man in dienst. Dat neemt niet weg dat veel mensen indirect hun brood verdienen met het maken en beheren van WordPress websites of het ontwikkelen van plugins voor WordPress gebruikers.

WordPress ontwikkelingen

Vorig jaar heeft WordPress de webshop plugin WooCommerce overgenomen en nog beter geïntegreerd in hun CMS systeem. Daarnaast is de API verder doorontwikkeld zodat het makkelijker is om andere systemen te koppelen. En komende jaar krijgt de teksteditor een ingrijpende aanpassing zodat je makkelijker hele specifieke pagina’s kan maken met velden die je zelf kan samenstellen en je kunt een eigen lay-out bouwen, zodat het systeem nog veelzijdiger wordt. Dit wordt Gutenberg genoemd.

Daarom werk ik graag met WordPress: Je weet zeker dat er voldoende plugins, diensten en kennis beschikbaar is. En er wordt voortdurend aan gewerkt om het beter en uitgebreider te maken. De basis werkt makkelijk en is goed te beheren. Updates kunnen bijvoorbeeld met 1 druk-op-de-knop doorgevoerd worden. Het is zo veelzijdig dat bijna alle ideeën van onze klanten uitgevoerd kunnen worden. Zeker in vergelijking met andere systemen is ontwikkelen met WordPress snel en relatief goedkoop.

Meer weten? Neem gerust eens contact met ons op!

Contact

Bronnen:
https://wpengine.com/blog/30-of-the-web-is-now-powered-by-wordpress/
https://premium.wpmudev.org/blog/wordpress-stats-facts/
https://wordpress.org/news/

WhatsApp Bericht sturen