SEO is meer dan Google

SEO-metertjesVoor de meeste mensen staat SEO gelijk aan een plek bovenaan in Google. Dat wil zeggen: de zoekmachine van Google. In Nederland worden bijna 94% van de zoekopdrachten ingevoerd in deze zoekmachine. De rest bungelt onderaan met Bing van Microsoft op de tweede plaats met een marktaandeel van 2,6%. Wat reguliere zoekmachines betreft is dat dus zeker waar.

Maar niet alle verkeer naar je website komt vanaf zoekmachines. Zeker geen 94%! Voor een lokaal georiënteerde organisatie kan een advertentie in een huis-aan-huis krant net zo effectief zijn. Daar hebben wij zelf ook positieve ervaringen mee. Online zijn er ook meerdere wegen die naar je website leiden. Sommigen daarvan horen weliswaar thuis bij Google, zoals Google maps, maar er komt ook steeds meer verkeer vanaf andere kanalen.

Lees meer

Online je expertise delen

Vertel wat je doetMisschien herken je het tafelgesprek waarbij je gevraagd wordt hoe je dag was en je zegt zoiets als: ‘Net als anders, niets bijzonders.’ Voor je tafelgenoten blijft het een raadsel wat je nu precies uitvoert tussen 9 en 5. Dit geldt ook voor de manier waarop je online communiceert: Wat voor jou de normaalste gang van zaken is, kan voor anderen een raadsel zijn.

Vertel dus over je werk en je expertise zodat je publiek weet waarvoor ze bij je terecht kunnen. Dit lijkt zo vanzelfsprekend dat veel ondernemers vergeten dit te doen. Iedereen weet toch wat een boekhouder of timmerman doet? Nee dus. Verplaats je in je klanten en ga er van uit dat anderen niet precies weten hoe het er in jouw vakgebied aan toegaat. Wellicht dat de 3 V’s je kunnen helpen om dit handen en voeten te geven.

Lees meer

Deelbare content

deelbare contentKen je het verhaal uit de bijbel waar van 5 broden en 2 vissen een hele mensenmassa te eten krijgt? Het begon met een kleine jongen en een klein beetje eten.

Zo gaat het soms ook op het internet: een klein stukje content wordt door 1 persoon online gezet waarna anderen dit oppakken en naar hun vrienden sturen, die het ook weer naar hun vrienden sturen zodat het aantal ontvangers kan groeien tot een grote mensenmassa. Wil jij dat ook?

Lees meer

Panda en Penguin

Google updatesNee, deze blog gaat niet over bedreigde diersoorten. Het gaat wel over een ander gevaar, het gevaar van slechte SEO en waarom snel en gemakkelijk tegenwoordig afgestraft wordt. Het optimaliseren van je website voor zoekmachines kost aandacht en tijd.

Gelukkig gaat het ook over kansen, kansen voor websites met echte en waardevolle inhoud. Lees hoe Google zich inzet om echte en originele inhoud voorrang te geven.

Lees meer

Je tekst beoordelen op 3 punten

3 kwaliteitskenmerken van internettekstHoe weet je of je content de juiste kwaliteit heeft? Is het mogelijk om je tekst te toetsen op een objectieve manier? Bij foto’s is dit al lastig, bij tekst lijkt het al helemaal een kwestie van smaak te zijn. Gelukkig zijn er voor internetteksten wel een paar algemene regels te noemen.

Daarnaast moet tekst op het internet aan andere eisen voldoen dan een artikel in een tijdschrift. Lees hier hoe je op 3 specifieke punten kunt letten bij het schrijven van een tekst voor je website.

Lees meer