Doe eens iets extra

slagroom op de taartHet verbaast mij telkens weer hoeveel verschil een klein beetje extra kan maken. Vooral wanneer het jezelf overkomt. Volgens mij heeft het met kwaliteit en relatie te maken.

Voor het ontwikkelen van WordPress plugins werken wij samen met een programmeur die geweldig werk aflevert en die regelmatig die extra stap zet, en iedere keer denk ik weer: ‘Wow, wat bijzonder dat je dit zomaar doet!’
Soms is het een goede suggestie, een andere keer levert hij een extra stukje werk waardoor een plugin net iets beter wordt. Je begrijpt dat ik niet snel naar een andere programmeur stap.

Jimmy Johnsen, een succesvolle Amerikaanse football coach,  zegt: ‘Het verschil tussen gewoon en buitengewoon is dat beetje extra.’ Door net iets meer te leveren steek je boven het gemiddelde uit. Het gaat hier niet om ‘2 voor de prijs van 1′, maar wel om ’the finishing touch’ waardoor het eindresultaat iets extra’s krijgt. Dit is het kwaliteitsaspect.

Een ander aspect is relationeel. Waarom voelt het zo goed als iemand iets extra’s voor je doet? Wat zegt dit over je relatie met deze persoon? Het geeft aan dat je een ander echt wilt helpen zonder daar zelf direct beter van te worden. Iedere klant zal graag met zulke mensen samenwerken.

De kans is groot dat je klanten je graag nog een opdracht gunnen en dat ze je aanbevelen bij vrienden en collega’s. Dat doe ik ook met de programmeur waar ik het over had.

Iets extra’s doen kan al beginnen bij de informatie op je website. Vraag je maar eens af op welke manier jouw website je klanten iets extra’s biedt. Mocht je hierover eens met ons door willen praten dan maken we graag een afspraak. Veel succes met het gaan van de tweede mijl!