Een kalender ombouwen

Voor verschillende klanten werken we met een kalender plugin waarmee je makkelijk websitebezoekers informeert over evenementen en belangrijke data. Er zijn verschillende weergave-opties en de vormgeving kan aangepast worden aan jouw WordPress template. Wanneer je al je evenementen al op een rij hebt, kun je deze met een Excel-bestand eenvoudig importeren. Ook het exporteren van kalender-items naar je eigen agenda in Outlook of Google is mogelijk.

Er is echter een probleem. Er is niet een standaard mogelijkheid om mensen aan te melden voor een evenement. Een module om kaartjes te bestellen is er wel, want meestal zijn dit soort plugins met een commercieel doel gemaakt. Maar een goed bruikbare aanmeld-module is er niet.

Aanmelden voor een off-line cursus

Voor verschillende websites hebben we hier precies op maat een oplossing voor gebouwd. Voor een online cursus was er de behoefte om mensen te kunnen aanmelden voor een off-line training die op specifieke datums gehouden werd. Dit was een vervolg op de online training die cursisten hadden gedaan.

Het uitgangspunt was dat alleen ingeschreven cursisten, met een login-account, mee konden doen met als voorwaarde dat het eerste online cursusdeel succesvol was afgerond. Daarnaast zat er een maximum aan het aantal aanmeldingen. Dat kon per keer verschillen omdat de off-line training op verschillende locaties wordt gehouden. Het aanmelden kan alleen door een cursusleider gedaan worden. Wanneer een cursist wordt aangemeld, ontvangt deze een email met de details zoals: datum, locatie, inhoud en wie de training verzorgt.

In de uiteindelijke versie kunnen cursusleiders, wanneer ze ingelogd zijn, cursisten uit hun groep aanmelden bij een specifiek kalender item. Cursisten krijgen per email een notificatie en kunnen in hun online kalender het betreffende evenement terugvinden.

Online reageren op vacatures

Voor een medisch uitzendbureau hebben we de mogelijkheid ingebouwd om uitzendkrachten te laten reageren op geplaatste vacatures. Hiervoor is ook een mobiele app ontwikkeld. Bij deze opdracht was gebruiksgemak en mobiel belangrijk maar ook de mogelijkheid voor werkplanners om zo goed mogelijk overzicht te hebben van uitstaande vacatures en de uitzendkrachten die gereageerd hebben.

We hebben onder meer de weergave van kalender items aangepast met specifieke velden en een andere lay-out. Voor uitzendkrachten is er per item een knop om meteen te reageren. Werkplanners kunnen per item zien welke uitzendkrachten gereageerd hebben. Er is een overzicht van vacatures waarbij uitzendkrachten kunnen filteren op afstand van de vacature vergelijkbaar met de functie op Marktplaats waarmee je alleen aanbiedingen in jouw regio te zien krijgt in een kilometer-straal die je zelf selecteert. Wanneer er nieuwe vacatures geplaatst worden ontvangen ingeschreven uitzendkrachten automatisch een mailtje of een notificatie in hun app.

The Events Calendar plugin

Wij hebben voor deze opdrachten gewerkt met The Events Calendar plugin. Deze WordPress plugin bevat standaard al voldoende mogelijkheden, is goed uitbreidbaar en heeft goede documentatie en support.