Oprechte gastvrijheid in combinatie met een onvergetelijke gastronomische ervaring. Dit is het uitgangspunt bij tweesterrenrestaurant De Lindenhof. Op deze manier geeft patron-cuisinier Martin Kruithof samen met zijn vrouw Marjan invulling aan de beleving van hun restaurant. Het warm ingerichte, huiselijke restaurant met suites grenzend aan een weelderige tuin en water zorgen voor een gevoel van thuiskomen en onthaasten.
De stijl van Martin Kruithof valt het best te typeren als inventief en toch klassiek. Inventief, zodat ook de verwende eter op een verrassing kan rekenen. En klassiek door een diep respect voor de oorspronkelijke smaak van zijn ingrediënten die hij, als het even kan, zelf verbouwt in de moestuin bij het restaurant. Combinaties zijn simpel, om elk ingrediënt volledig tot zijn recht te laten komen.
Voel de gastvrijheid van het in een oude, rietgedekte boerderij gevestigde restaurant en bewonder de enorme moestuin.
De langgerekte moestuin, gesitueerd aan het terras van de lodge-kamers, biedt een palet aan geuren, smaken en kleuren. De natuur, cultuur en het waterrijke gebied vormen een bron van inspiratie die Martin vertaalt naar subliem uitgevoerde klassieke én verrassende smaaksensaties. Je kan er gerechten met vis, paling of kikkerbilletjes verwachten, maar ook zwezerik en fazant. Over paling heeft Martin een boek gemaakt met verassende gerechten. Zijn enthousiasme voor heerlijke gerechten en de natuur is onmiskenbaar en komt terug in alle onderdelen van de beleving die je ondergaat bij Restaurant de Lindenhof.
Een bezoek aan De Lindenhof reikt verder dan een geweldige beleving aan tafel, het staat garant voor authentiek, gastronomisch genieten. Er is ook gelegenheid voor het ontdekken van de waterrijke omgeving met één van de twee sloepen of een overnachting in een aangrenzende luxe suite. Vergaap je met een verrekijker op watersafari aan de schoonheid van Giethoorn en de Weerribben. Om de roerdomp, purperreiger, ooievaar, zwarte stern, reetjes en ander inheemse fauna én flora te zien.
Dat tweesterrenchef Martin Kruithof niets liever doet dan zijn passie voor het goede leven delen, blijkt wel uit de kookboeken die hij heeft uitgegeven: ‘De varende chef’ en ‘Ode aan de paling’.
Al bladerend nemen Martin en zijn vrouw Marjan je mee door hun Giethoornse paradijs. Te midden van de fraaie natuur in de omgeving van Giethoorn presenteert Martin een selectie van zijn Lindenhof-signatuurgerechten, inclusief recepten.