Net-niet-netjes

PrecisiewerkMisschien heeft het te maken met vormgevers-beroepsdeformatie, maar ik stoor me aan websites die er slordig uitzien. Wanneer ik aan een website werk, wil ik dat ieder detail klopt. Advertenties en foto’s die slecht uitgelijnd zijn of 3 verschillende manieren van social-sharing buttons…

Dan ziet het er al snel onprofessioneel uit en dat kan je uiteindelijk klanten kosten. Dat is jammer want vaak kost het weinig extra moeite om het wel netjes te doen.

Als je website de indruk geeft dat je slordig bent, wat zegt dat dan over de manier waarop je andere dingen doet? Bijvoorbeeld het product dat je verkoopt of de dienst die je aanbied. Het geeft ook aan dat je blijkbaar geen fatsoenlijke websitebouwer kunt betalen, dus de zaken gaan vast niet zo goed.

Mijn advies is: besteed aandacht aan de details van je website. Meestal gaat het om afwerking. Zijn elementen mooi uitgelijnd, kloppen kleuren, lettertypes, knoppen en foto’s? Wees niet al te snel tevreden en laat ook anderen meekijken.

Als je bijvoorbeeld met een opensource CMS werkt, zoals Joomla of WordPress, dan is het heel makkelijk om extra plugins te gebruiken. Het probleem is dat deze vaak niet naadloos aansluiten op de vormgeving van jouw template. Zorg er voor dat je dit aanpast. Laat desnoods iemand een uurtje werken aan de stylesheet om dit in orde te maken.

Het niveau van je website draagt bij aan de uitstraling van je onderneming. Geeft dit aandacht, huur iemand in als je zelf niet weet hoe het moet. Je hebt maar 1 kans om een eerste indruk te maken, zorg er voor dat je website een geweldige uitstraling heeft.