Een website is geen online brochure

Website is geen online brochureVeel mensen zien een website nog steeds alleen als online visitekaartje. Een brochure, maar dan op het internet. Maar waarom zou je geen gebruik maken van de mogelijkheden om je website veel breder in te zetten? De kracht van het internet is de mogelijkheid van interactie met je klanten.

Een website is niet alleen een manier om met nieuwe klanten in contact te komen, maar ook een kans om extra service te verlenen aan bestaande klanten of als uitbreiding van je eigen communicatiemiddelen. Veel van je klanten zijn gewend met internet te werken en zullen het op prijs stellen als je het hun gemakkelijker maakt om met jou zaken te doen.

Lees meer

Websites zijn als scheermesjes

scherpe websitesJe kent ze vast wel, die scheermesjes van Gillette. Je krijgt het houdertje er vrijwel voor niets bij. Gilette wil graag dat je het speciale houdertje hebt waar alleen hun mesjes in passen. Daar verdienen ze geld mee als jij weer nieuwe mesjes nodig hebt.

Hetzelfde gaat op voor printers en inkt. Scheermeshoudertjes en printers zijn alleen maar een schil, voor een fabrikant levert de inhoud het meeste op. Zo is het ook met websites. Maak altijd een verschil tussen vorm en inhoud als je een plan maakt voor je website. Dat levert vlijmscherpe website op die een verschil maken.

Lees meer

Berichten doorzetten naar Facebook

Jetpack plugin Met ‘Publiceren’ in de Jetpack plugin van WordPress kun je nieuwe berichten op je website rechtstreeks doorzetten naar Facebook, Twitter of LinkedIn. Dit scheelt je werk. Op deze manier kun je met 1 druk op de knop niet alleen op je eigen website publiceren maar ook op al je sociale media.

Wij krijgen regelmatig vragen over het publiceren vanaf een website naar sociale media en dit is een makkelijke manier om dit te doen. Er zitten nog een paar andere opties in Jetpack die je helpen bij de interactie met je sociale media. Dit scheelt je extra werk of het installeren van aparte plugins. Het is echter wel aan te raden om hier verstandig mee om te gaan. Een paar gedachten.

Lees meer

Varieer met letters

letters-variatie2Tot voor kort was de grote beperking bij het maken van websites dat er maar een paar lettertypen beschikbaar waren. Zo’n 5-6 jaar geleden begonnen de eerste experimenten met diensten die online ook andere lettertypen beschikbaar stelden. In het begin was het een hoop gedoe met gebruiksrechten en standaarden totdat Adobe in 2009 met Typekit kwam en kort daarna begon Google Fonts.

Je hoeft dus niet alleen Verdana of Arial te gebruiken voor je website omdat deze toevallig op de meeste computers geïnstalleerd staan, maar inmiddels kun je kiezen uit een grotere variatie van ‘externe’ lettertypen. Hiermee kun je je website een eigen uitstraling geven en de leesbaarheid vergroten.

Lees meer

Goed beeld of geen beeld

select-pictures2Wat mij vaak opvalt: goed beeld is schaars. Veel bloggers stoppen al hun tijd in het schrijven van een vlammend artikel, na afloop snel een plaatje er bij en klaar is Kees, en dat zie je. Het gevolg is dat allerlei blogs en artikelen opgeleukt worden met cliché stockplaatjes.

Dat is jammer, want het haalt de zeggingskracht van je artikel onderuit terwijl je juist met een sterke afbeelding veel kan bereiken. Daarnaast wordt beeld steeds belangrijker op internet.

Lees meer