Afrekenen op internet, hoe doe je dat?

kassaGeld verdienen met je website, wie wil dat nu niet? Bijna iedereen heeft wel eens iets verkocht via Marktplaats of Google advertenties op zijn website geplaatst. Een winkel in de plaatselijke winkelstraat is niet meer genoeg om je klanten te bereiken. Spullen verkopen vanaf je website vraagt echter wel om specifieke software en de mogelijkheid om betalingen te ontvangen.

Er is inmiddels een heel oerwoud aan oplossingen voor online betalen. Nederlandse banken werken met iDeal en er zijn financiële providers die het mogelijk maken om op verschillende manieren geld te incasseren, bijvoorbeeld met credit cards. Al deze instanties werken met andere tarieven en vergoedingsstructuren en dan moet de zaak ook nog aangesloten worden.

Lees meer

Verdienen met je content

theDishVoor kranten is het al jaren een belangrijke discussie: Kun je geld verdienen met online content? Volgens sommigen gaan kranten een gewisse ondergang tegemoet om steeds minder mensen willen betalen voor nieuws of het nu om een gedrukte krant gaat of de online versie. Het laatste nieuws wordt overal voor niets aangeboden en alleen kranten die helemaal op reclame-inkomsten drijven lijken het goed te doen. Er zijn verschillende betalingsvormen mogelijk maar het blijft lastig.

Ook andere content-aanbieders zijn op zoek naar de kip met de gouden eieren. Ik kwam het verhaal tegen van een populaire blogger, Andrew Sullivan, die begin dit jaar is overstapt naar een betaald abonnement om helemaal van zijn blogs te kunnen genieten.

Lees meer

Lekker makkelijk

schipperVoor sommige mensen is het internet een magische box waar je een kwartje in gooit, en floep, er komt iets moois uit. Voor anderen is het een ontdekkingsreis die je meeneemt naar exotische plaatsen of een oneindige bibliotheek waar alle boeken van de wereld te vinden zijn. Wat is het internet voor jou?

Ik verdien er mijn brood mee, maar het is ook een bron van inspiratie en een online bibliotheek en marktplaats. Met technische vragen kan ik op het internet terecht maar ook voor een 2ehands auto.

Lees meer

Reclame maakt meer kapot dan je lief is

Websites en reclame zijn regelmatig in een innige relatie verwikkeld. Wij zouden niet langer voor niets gebruik kunnen maken van Gmail of van Facebook zonder de advertenties die ze ons voorschotelen. De gratis media die we dagelijks gebruiken bestaan bij de gratie van reclame. Wat te denken van de Metro-krantjes waar de trein mee bezaaid ligt?

Maar de relatie is niet zonder problemen en daar wil ik het toch eens over hebben.

Lees meer

Online omzet groeit nog steeds

Er zit nog steeds groei in online ondernemingen. Het aantal consumenten dat op het internet geld uitgeeft stijgt en ook online advertentie-uitgaven zitten in de lift. Deze groei is veel groter dan van offline omzet. Op NU.nl staat een artikeltje te lezen over een onderzoek hierover van PwC. Een extra reden om de eigen website … Lees meer

Eenvoudig? Dat was vroeger!

Eenvoudig luisteren naar de radioGisteren zat ik in een vergadering voor een groot mediaproject waarin we probeerden om ‘zaken eenvoudig te houden’. Dat is natuurlijk een prima uitgangspunt want het leven is al ingewikkeld genoeg. Maar toch.. media vandaag de dag is ook best ingewikkeld.

Een boodschap moet eenvoudig zijn, anders snapt niemand wat je bedoelt. De organisatie van de media hierachter is behoorlijk complex. Dat betekent dat het hard werken is en soms veel tijd en moeite kost om alle eindjes aan elkaar te knopen.

Lees meer