Webcoach Service wordt zelfstandig

Na de jaarwisseling is het zover: Webcoach Service wordt een zelfstandige BV. Dit betekent dat we ons helemaal kunnen richten op het leveren van WordPress expertise voor onze klanten.

Bij de start van Webcoach Service waren we onderdeel van Dynasol BV. De specialisatie van dit bedrijf was integratie software voor grote grote bedrijven op basis van een Java framework. De insteek van Webcoach Service was in eerste instantie het helpen van organisaties bij het beheren van hun WordPress websites. Dit was 4 jaar geleden.

Technische expertise

Al snel bleek dat er bij onze klanten vooral vraag was naar technische expertise op WordPress-gebied, template ontwikkeling en webdesign. De afgelopen twee jaar hebben we bijvoorbeeld enkele maatwerk plugins ontwikkeld die precies aansluiten op de WordPress installaties van onze klanten. Soms gaat het om kleine uitbreidingen maar het kan ook gaan om speciale functionaliteit zoals het verzamelen van data of uitgebreide persoonlijke profielen. Ook maken we regelmatig maatwerk templates voor WordPress.

Nieuwe mensen, nieuwe locatie

Daarom hebben we ons team de afgelopen tijd versterkt met twee PHP-ontwikkelaars en een frontend-ontwikkelaar zodat we beter aan deze vraag kunnen voldoen. Inmiddels hebben we ook twee part-timers voor onze administratie en voor marketing/communicatie. Op dit moment werken we met zeven mensen.

Sinds 2015 werken we vanuit het Groothandelsgebouw aan het stationsplein in het hartje van Rotterdam.

Daarnaast zijn de activiteiten van Dynasol BV steeds meer overgegaan naar Integration Partners, een samenwerkingsverband waar Dynasol voor 40% eigenaar van is.

Meer focus en meer efficiënt

Alles bij elkaar voldoende reden om Webcoach Service een zelfstandig bedrijf te maken. Dit is duidelijker voor onze klanten en helpt ons om efficiënter te werken. Het geeft ons ook meer focus op het leveren van WordPress expertise en het ontwikkelen van online applicaties op maat. Vanaf begin volgend jaar hopen we alle papierwerk voor elkaar te hebben.