Wat is WordPress?

Wordpress

Gisteren tijdens een verjaardagsfeestje kwam ik er achter dat niet iedereen weet wat WordPress is. Ik kan me dit bijna niet voorstellen omdat ik er dagelijks mee werk. Een blinde vlek heet zoiets… Dus voor iedereen die meer wil weten over WordPress hierbij een korte uitleg en wat interessante cijfers.

Lees meer

Afrekenen op internet, hoe doe je dat?

kassaGeld verdienen met je website, wie wil dat nu niet? Bijna iedereen heeft wel eens iets verkocht via Marktplaats of Google advertenties op zijn website geplaatst. Een winkel in de plaatselijke winkelstraat is niet meer genoeg om je klanten te bereiken. Spullen verkopen vanaf je website vraagt echter wel om specifieke software en de mogelijkheid om betalingen te ontvangen.

Er is inmiddels een heel oerwoud aan oplossingen voor online betalen. Nederlandse banken werken met iDeal en er zijn financiële providers die het mogelijk maken om op verschillende manieren geld te incasseren, bijvoorbeeld met credit cards. Al deze instanties werken met andere tarieven en vergoedingsstructuren en dan moet de zaak ook nog aangesloten worden.

Lees meer

Controle over je WordPress plugins

Wordpress plugins en JetpackDe kracht van WordPress en Joomla is dat er een grote verzameling plugins en modules voor beschikbaar zijn. Wil je een uitgebreid formulier, een chat, sociale media of een fotogallerij toevoegen? Dan zijn er een hele reeks plugins beschikbaar om dit voor je te doen. De keuze is reuze, maar hoe weet je nu welke het beste is en of een plugin niet je hele website om zeep helpt?

In de meeste gevallen is het wijs eerst de ervaringen van andere gebruikers door te lezen en pas dan te gaan uitproberen. Vaak is het nog een hele toer om de juiste plugin te vinden. Niet alle plugins werken zoals je zou verwachten. WordPress heeft, in haar niet aflatende ijver om het gebruikers makkelijk te maken, een mooie oplossing voor dit probleem gevonden.

Lees meer

Servers en website snelheid

servers en website snelheidIedereen heeft een hekel aan trage websites. Als je website net zo snel laadt als Windows opstart, dan heb je een probleem. Dit kost je niet alleen bezoekers, ook zoekmachines houden niet van trage websites. Het is al een tijdje bekend dat Google voor haar waardering (ranking) van ook kijkt hoe snel een website laadt. Net als in een supermarkt, hebben websitebezoekers geen zin om lang in de rij te staan. Dus als je geld wilt verdienen met je website, is het belangrijk dat deze snel is.

Je website snelheid is onder andere afhankelijk van je hosting. Op dit vlak zijn er verschillende mogelijkheden om de snelheid van je website te verbeteren. Voor iedereen is er wel iets te bedenken waardoor je website al sneller werkt.

Lees meer

Namen kapen, een slechte zaak

namen kapenRegelmatig ben ik op zoek naar goed bruikbare domeinnamen. Het begint met het verzinnen van een naam die duidelijk is, goed werkt voor zoekmachines en ook nog eens leuk klinkt. Als je die uitdagingen hebt gehad, dan begint het eigenlijk pas want dan controleer je of die naam beschikbaar is. En dat is voor de meeste namen die een beetje voor de hand liggen, niet het geval. Vooral korte namen zijn allemaal al in gebruik of… gereserveerd door types die hopen er ooit nog eens geld aan te kunnen verdienen.

Dit is naar mijn mening een slechte zaak. Het zorgt er voor dat een behoorlijk deel van goed bruikbare domeinnamen niet beschikbaar is, en niet gebruikt wordt. Je kan het marktwerking noemen, maar ik vind het een zieke manier om met zo weinig mogelijk inspanning geld te verdienen. Het belemmert de effectiviteit van het internet.

Lees meer