Leerling volgsysteem voor basisscholen

Klassewerk Onderwijstraining www.onderbouwdonline.nl
PHP, React

Wij bieden ondersteuning aan een bedrijf dat een softwarepakket heeft ontwikkeld voor kinderen op basisscholen. Deze applicatie heet Onderbouwd Online. Met deze applicatie kunnen leerkrachten per kind lessen samenstellen en hun voortgang volgen. Er zijn ook lessen beschikbaar die thuis, met begeleiding van ouders, gevolgd kunnen worden. De insteek van de lessen is heel visueel en sluit zo veel mogelijk aan bij het niveau van het kind. Leerkrachten hebben veel vrijheid bij het samenstellen van de lessen op basis van leerdoelen en thema’s.

Deze applicatie is gebaseerd op PHP en React. Omdat deze applicatie door de jaren is uitgegroeid tot een pakket met veel verschillende functies is er besloten om de applicatie helemaal te vernieuwen. Vanwege de aangepaste behoefte bij gebruikers is het nodig met een vernieuwd database-ontwerp te gaan werken en een API die meer vrijheid biedt voor het flexibel inrichten van de gebruikersinterface. Het is de bedoeling dat leerkrachten hun eigen thema’s kunnen invoeren. Daarnaast gaan we werken met een weergave van lessen gebaseerd op filters zodat een gebruiker zelf kan bepalen welke lessen er zichtbaar zijn zodat de weergave overzichtelijker wordt. Iedere school kan zelf leerkrachten en ouders toevoegen om lessen te kunnen bekijken. Er is ook een uitgebreide resultatenweergave per kind.

Voor een aantal functies gaat er gewerkt worden met losse applicaties die specifiek daarvoor geschikt zijn. De huidige applicatie bevat een online shop voor het bestellen van lesmaterialen, modules met uitleg voor leraren, nieuwsberichten en facturen. Deze gaan we onderbrengen in een webshop gebaseerd op WooCommerce, een online leeromgeving gebaseerd op LearnDash, een WordPress website met nieuws, blogs en een mogelijkheid om aan te melden. Het financiële gedeelte wordt ondergebracht in een standaard boekhoudpakket waarvan bepaalde weergaves worden getoond via een standaard API in de Onderbouwd Online applicatie.