Kalenders koppelen met Events Aggregator

Op veel websites wordt al met een kalender gewerkt. Maar wist je dat er hele handige koppelingen mogelijk zijn? Wanneer je op je website activiteiten uit verschillende agenda’s wilt weergeven dan is het een behoorlijke klus om dit met de hand bij te houden. Er is een manier om dit automatisch te doen. Dit zorgt er voor dat activiteiten en afspraken uit verschillende bronnen bij elkaar gebracht worden in 1 kalender. Dat scheelt een hoop werk en de kans op fouten.

Bij de kalender plugin Events Calendar is een extra module die dit doet. Event Aggregator verzorgt import-feeds van Facebook, Meetup, Google Calendar, iCalendar, CSV en ICS. Dit kan handmatig ingesteld, maar ook automatische imports zijn mogelijk. Event Aggregator biedt een dashboard met onder andere een overzicht van bulk-imports, filters, synchronisatie, en importeergeschiedenis.

Wat kun je met Events Aggregator?

Synchronisatie frequentie instellen
Je kunt iedere koppeling zo instellen dat er op regelmatige momenten wordt gesynchroniseerd, bijvoorbeeld ieder half uur. Wanneer er nu een activiteit op je gekoppelde Google Calendar wordt toegevoegd zal deze automatisch ook in de kalender op je website verschijnen. Ook aanpassingen worden automatisch doorgevoerd.

Import log
Van de gekoppelde kalenders wordt bijgehouden wanneer er een synchronisatie is geweest. Zo kun je altijd terugvinden wanneer er gegevens zijn uitgewisseld tussen de gekoppelde systemen.

Import van activiteiten filteren
Het is mogelijk om filters in te stellen, zodat je alleen activiteiten importeert die aan bepaalde criteria voldoen. Denk aan een specifieke datum of een specifieke locatie. Ook kan dit op basis van tags of keywords.

Workflow voor publiceren van activiteiten
Geïmporteerde activiteiten kun je ook eerst laten goedkeuren door een beheerder voordat ze zichtbaar worden voor je website bezoekers. In dit geval krijgen de activiteiten de status ‘Concept’. Een beheerder moet activiteiten dan handmatig publiceren voordat ze voor iedereen zichtbaar zijn.

Categorie voor geimporteerde activiteiten
Daarnaast kunnen aan geïmporteerde activiteiten een specifieke categorie toegekend worden zodat je de mogelijkheid hebt om je kalender overzichtelijk te houden.

Lees er meer over op de website van Events Calendar: Event Aggregator