Ben jij klaar voor de AVG?

Ben je klaar voor de AVG?

Vanaf 25 mei 2018 start de nieuwe wet voor het gebruiken van persoonsgegevens, de AVG. Dit staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit is een ingrijpende verandering voor bedrijven en organisaties die gegevens van personen gebruiken. Dat betekent dat vrijwel iedere organisatie hier mee te maken krijgt. Ook wanneer je de gegevens niet gebruikt voor marketing of onderzoek.

Lees meer

Online letters

Online fonts

Een goed gekozen letter maakt een groot verschil. Het bepaalt de uitstraling van je ontwerp. Of het nu gaat om een website of drukwerk. Design bestaat altijd uit een combinatie van beeld en tekst. Ook al zegt een beeld meer dan 1000 woorden, toch helpen een paar woorden om duidelijk te maken wat je nu precies wilt vertellen met je ontwerp.

Lees meer

30% van het internet draait op WordPress

Wordpress grootste CMS

Op dit moment is WordPress het meest gebruikte systeem om websites mee te maken. 30% van alle websites op het internet maken gebruik van het WordPress CMS (Content Management Systeem). Ooit begonnen als een systeem om blogs mee te maken is dit populaire CMS uitgegroeid tot een basis voor het maken van veelzijdige websites. Als je kijkt naar alleen CMS systemen dan neemt WordPress 60% voor haar rekening.

Lees meer

Ga voor empatisch ontwerpen

Website en UX design

De meningen over het uiterlijk van een website kunnen behoorlijk uiteenlopen. Voor de één is vormgeving vooral een kwestie van smaak, voor een ander maakt het niets uit en een derde hecht juist veel waarde aan een overtuigende uitstraling. Hoe kun je hier het beste mee omgaan in ons digitale tijdperk?

Lees meer

Foto’s publiceren vanaf je telefoon

foto's publiceren vanaf je telefoon

Er zijn twee grote verschuivingen in de wereld van websites en online media. Ten eerste gaat mobiel een steeds grotere rol spelen. Mensen doen steeds meer met hun telefoon en de beschikbare bandbreedte wordt steeds beter zodat er meer kan. Daarnaast groeit de inzet van sociale media door bedrijven. Als marketing-instrument worden sociale media als Facebook, Twitter, Pinterest en Youtube steeds belangrijker.

Lees meer