Berichten doorzetten naar Facebook

Jetpack plugin Met ‘Publiceren’ in de Jetpack plugin van WordPress kun je nieuwe berichten op je website rechtstreeks doorzetten naar Facebook, Twitter of LinkedIn. Dit scheelt je werk. Op deze manier kun je met 1 druk op de knop niet alleen op je eigen website publiceren maar ook op al je sociale media.

Wij krijgen regelmatig vragen over het publiceren vanaf een website naar sociale media en dit is een makkelijke manier om dit te doen. Er zitten nog een paar andere opties in Jetpack die je helpen bij de interactie met je sociale media. Dit scheelt je extra werk of het installeren van aparte plugins. Het is echter wel aan te raden om hier verstandig mee om te gaan. Een paar gedachten.

Sociale netwerken zijn niet gelijk

Er zijn behoorlijke verschillen tussen sociale netwerken. Daarom zul je niet ieder bericht zomaar op al je netwerken willen posten. LinkedIn is steeds meer in opkomst als de ideale plaats voor professionele interactie omdat niet iedereen privé en werk door elkaar laat lopen. Dat maakt werkgerelateerde berichten meer geschikt voor dit netwerk dan voor bijvoorbeeld Facebook als je dit liefst voor privé gebruik reserveert.

Denk vooraf dus na over welke doelgroep je wilt bereiken met een artikel en waar die mensen online te vinden zijn. Uiteindelijk probeer je een doelgroep te bereiken en is het besparen van werk slechts een bijkomstigheid.

Toelichten van berichten

Zelf vind ik het prettig om een kleine toelichting te geven voor ik een artikel van mijn website post op Facebook of Twitter. Dat maakt het makkelijker voor mijn volgers om snel te weten of dit voor hen interessant is of niet. Soms gebruik ik de toelichting als een teaser om mijn lezers tot het lezen van mijn bericht te verleiden.

Als je een artikel van je website automatisch doorzet naar sociale media dan mis je deze gelegenheid. Je kunt eventueel nog een extra tweet of blurp sturen waarbij je iets van toelichting geeft, maar dit is minder effectief en dan heb je alsnog het extra werk dat je hoopte te besparen.